So You Wanna Be A Popstar

2007/2008 stond Henk de Jager bij de laatste 10 finalisten van het TV-programma ‘So you wanna be a popstar’. Daar werd hij getipt als de Nederlandse Tom Jones en Henk wist uiteindelijk maar liefst een 7e plaats te behalen uit de zovele duizenden kandidaten.
Hierdoor trad Henk zelfs ook op in AFAS Live!

Het prille begin

Henk de Jager werd in 1969 geboren in het hartje van Den Haag. Het gevoel voor zang zat er al vroeg in en hij was al op 4-jarige leeftijd een groot fan van ‘The King’ Elvis Presley.
Hij imiteerde hem dan ook op deze jonge leeftijd met een ijshockeystick als microfoon.
Zo wist hij zich op verjaardagen al als entertainer naar voren te brengen. Op 18-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste geluidssetje om te zingen en toen was werkelijk het hek van de dam.

Een carrière krijgt vorm

Hij begon met kleine optredens maar al snel herkenden velen zijn grote zangtalent. Vele café's, verjaardagen, bruiloften en andere feesten door het hele land wist hij om te toveren tot ongekende, onvergetelijke avonden. Niet alleen weet hij een lach te toveren op vele gezichten, maar met zijn stem krijgt hij het ook voor elkaar om de mensen te ontroeren tot aan het diepste van hun hart.
Grote successen heeft hij al op zijn naam staan. Zo zong hij de sterren van de hemel in De Uithof in Den Haag.  Op de "Bavaria World Darts Trophy" wist hij ook het publiek op zijn hand te krijgen. Op het Concours Hippique in Nuenen De Boostenhof in Venlo is Henk de Jager ook geen vreemde meer.

Internationaal

Ook in het buitenland heeft hij zijn stem al laten horen. Avond na avond heeft hij ervoor gezorgd dat de ‘Après Ski’ in Gerlos (Oostenrijk) het grootste feest was wat men zich tot nu toe daar kan heugen.
Tijdens "artiesten-reizen" naar Turkije was hij ook al een groot succes.
Henk zit nu reeds 25 jaar in het vak.

Albums en singles

Hij heeft inmiddels al een behoorlijk aantal albums en singles op zijn naam staan
(zie rubriek Discografie).
Oktober 2012 deed hij mee aan een wedstrijd in Aken (Duitsland) en won daar met het beste stemgeluid; gevolg: een platencontract!
In 2013 heeft hij daardoor een Duitstalige single uitgebracht: 'Deine Liebe macht mich reich'.
Najaar 2015 verscheen zijn Engelstalige CD 'It's my turn'.
Voorjaar 2017 kwam Henk met een Nederlandstalige CD, getiteld 'Dag en nacht'.

Platencontract met RoodHitBlauw

Onlangs tekende Henk een platencontract bij de bekende platenmaatschappij RoodHitBlauw.
In maart 2018 verschijnt de single ‘S.O.S.’ Dit nummer werd geproduceerd door Zoran Petrovic;
met hem maakte Henk in 2005 al eerder het album ‘Jij hoort bij mij’ (met de single ‘Fiësta’).

Een uniek stemgeluid

Zijn stemgeluid is uniek. De muziek van Henk de Jager is zeer gevariëerd en hij kan met zijn stem ballads, rock & roll, disco en feestmuziek als een dijk laten klinken. Kortom: een topartiest.